Hannaya


Hannya şeytanlara veya oni'ye atıfta bulunur; daha spesifik olarak kijo denilen dişi şeytanlar - daha da özel olarak noh tiyatroda görünen kijolara. Onlar bir zamanlar kıskançlık tarafından tüketilen ve şeytanlara dönüşen insan kadınlarıydı. Hannya adı ayrıca, tiyatroda kullanılan özel bir iblis maskesi tipini de ifade eder.

Üç sınıf hannya vardır: namanari, chūnari ve honnari. Namanari hannya hala insan kadınlarına benzeyen kijo. Küçük boynuzları vardır ve düşmanlarına saldırmak için ikiryō çağırma gibi kötü işleri yapmak için kara büyü kullanırlar. Onlar tamamen kötü değildir; Bu acemi şeytanların insanlığa geri dönme şansı var. Chūnari hannya orta seviye iblislerdir. Uzun, keskin boynuzları, dişi benzeri dişleri ve daha güçlü sihirleri var. Ancak, Budist dualarına karşı hala savunmasızlar. Honnari hannya, gerçek şeytanlar ve üçünün en güçlüsü. Yılanlı gövdeleri var ve ateş yakıyorlar. Honnari hannya, kıskançlıklarını o kadar derinden sarstı ki öfkelerini yatıştırmayacaktı.

Hannya, bilgelik için Sanskritçe teriminden kaynaklanır - özellikle aydınlanmaya yol açan Budist bilgeliğinin en yüksek şekli olan Prajñāpāramitā. En yüksek bilgeliğin ve bu bilgeliğe doğrudan muhalifliği temsil eden yaratıkların yan yana gelmesi, hanhya maskesinin hiç kullanılmamasından kaynaklanıyor. Aoi no Ue adlı oyunda, bir shugenja (mistik bir mistik), Lady Aoi'den hannya Lady Rokujō'nun ruhunu yok ediyor. Uzaklaşırken kötü ruh, “Ah, ne korkunç! Bilgeliğin sesi bir şeytan gibidir! ”O zamandan beri, şeytan maskeleri ve bilgelik birbiriyle ilişkilendirilmiştir.

Kaynakça: Japonesse Mythologt Uygulaması'ndan Çevirilmiştir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurt Adamlar Gerçek Mi?

Vampirler Gerçek Mi?