Kurt Adamlar Gerçek Mi?


1-Kurt Adam Nasıl Ortaya Çıktı?

Yunan mitolojisinde de kurda dönüşme inancı vardır.Yunan mitolojisine göre birgün ilah Jupiter, Arkadya kıralı Lycaon’a kızarak onu kurda çevirir ve Lycaon da sonsuza dek kurt kalıp çevresini dehşete düşürür. Roma çağında ise Vergilius, Propertius, Servius ve Petronius, kurt adamlarla ilgili öyküler yazmışlardır. Petronius, ”Satyricon” adlı yapıtında tüm ayrıntılarıyla klasik bir kurt adam öyküsü anlatmaktadır.Ortaçağ’ın karanlık Avrupası’nda kurt adam, büyücü, vampir ya da cadı olduğu ileri sürülerek birçok masum insan yakılarak öldürüldü. Aslında bu insanlar cadı, vampir gibi şeytani bir yaratık değillerdi. Olaylar incelendiğinde öldürülen kişilerin akıl hastası ya da fizik özürlü olduğu anlaşılmaktadır.

2-Fiziki Özellikleri:

Aslında bu olayı herkes biliyor o yüzden kısaca anlatayım. Kurt adamlar adından analşolıt gibi hem kurt hemde insan yani istediği zaman kurt istediği zaman insan oluyor. Ama tamamen kurt değil sadece kurda benzer özelliklere bürünüyor. Uzun pençeleri ve kıllı vücutları oluyor. Bizden daga güçlü, daha iyi gören gözleri, daha iyi duyan kulakları var. Bir rivayete göre gözlerinde ısı görüş kamerası gibi bir yetenekleri var. Evet kurt adamların böyle özellikleri var.

3- Nasıl Kurt Adam Olunur?

Çoğu yerde kurt adam olmak için kuduz bir kurt tarafından ya da direk kurt adam tarafından ısırılmak, kurtların ya da kurt adamların içtiği sudan içmek gerekir. Tabi bunlar sadece efsane kesin bir bilgi değil bence bunları denemeyin, tabi kafanız bozuk ise bilmem. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim artık bu sayfamdan yazı yazacağım sorularınızı bana Instagram veya yorumlardan yazınız teşekkürler.

Kaynakça: http://kurt-adam-gercek-mi.nedir.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vampirler Gerçek Mi?

Hannaya