Kayıtlar

Şubat, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Oni

Resim
Oni Japon tarihinin en büyük simgelerinden biridir. Bütün insanlardan daha uzundur. Çoğu fazla türleri olmasına rağmen genellikle mavi ve kırmızı tenleri vardır. Vahşi saçları, iki veya daha fazla boynuzları ve sivri büyük dişleri vardor. Güzel hayvan türlerinden yapılmış kıyafet giyerler. Aşırı fazla güçleri vardır ve büyücülük ile ilgilenirler. Onlar bir doğal afet, hastalık, cehennemdeki lanetlerin cezalandıranlardır. Oni'ye kötü insanlar dönüşür (Yani benim anladığım kadar böyle.) Onlar, sadece zevk almak için insanları ezip tahrip ettikleri demir kulüpleri kullanan, Büyük Cehennem yöneticisi Büyük Lord Enma'nın devasa ve acımasız hizmetkarları oldular. Nadiren, bir insan ruhunun herhangi bir kurtuluşun ötesinde olacağı kadar çok kötü olduğunda, yaşam boyunca bir oniye dönüşür ve yaşamı terörize etmek için Dünya'da kalır. Bu dönüştürülmüş oniler, efsanelerin en çok bahsettiği ve insanlığa en çok zararı verenler. Kaynak: Japones Mythology UyguUygulaması'

Vampirler Gerçek Mi?

Resim
Merhaba artık yeni tarzımla sizlerleyim. Artık daha iyi anlamanız için daha çok resim kullanacağım. Anlayışınız için teşekkür ederim. Sorularınızı yorum kısmına yazmayı unutmayın. Vampirler Nerede Ortaya Çıktı? Vampirler Babil Yazıtları'nda var, aynı zamanda eski bir geçmişide var. Babil Yazıtları'nı okumadım ama öğrendiğim bilgilere göre bahsediliyor. Öğrendiklerime göre sadece akşamları çıkmıyor ve Güneş'ten etkilenmiyorlar. Vampir Mezarları Ve Kemikleri.  En eski mezar ve kemik Prug'da bulundu vevgeçtiğimiz günlerde Bulgaristan'da bulundu. Hastalık.  Bu konuk hakkında pek bir bilgim yok o yüzden Onedio'dan alfığım bikigii sizinle paylaşacağım. Bu hastalık dişlerde kararma yapıyor. Ve Dracula ismi ile tanınıyor. Elizabeth Bathory. Elizabeth Bathory isimli bu kraliçe yaklaşık olarak 600 tane bakire kızın kanını içmiş. Ve bu olayı duyan çoğu kişi bu kadının vampir olduğunu söylüyor.

Hannaya

Resim
Hannya şeytanlara veya oni'ye atıfta bulunur; daha spesifik olarak kijo denilen dişi şeytanlar - daha da özel olarak noh tiyatroda görünen kijolara. Onlar bir zamanlar kıskançlık tarafından tüketilen ve şeytanlara dönüşen insan kadınlarıydı. Hannya adı ayrıca, tiyatroda kullanılan özel bir iblis maskesi tipini de ifade eder. Üç sınıf hannya vardır: namanari, chūnari ve honnari. Namanari hannya hala insan kadınlarına benzeyen kijo. Küçük boynuzları vardır ve düşmanlarına saldırmak için ikiryō çağırma gibi kötü işleri yapmak için kara büyü kullanırlar. Onlar tamamen kötü değildir; Bu acemi şeytanların insanlığa geri dönme şansı var. Chūnari hannya orta seviye iblislerdir. Uzun, keskin boynuzları, dişi benzeri dişleri ve daha güçlü sihirleri var. Ancak, Budist dualarına karşı hala savunmasızlar. Honnari hannya, gerçek şeytanlar ve üçünün en güçlüsü. Yılanlı gövdeleri var ve ateş yakıyorlar. Honnari hannya, kıskançlıklarını o kadar derinden sarstı ki öfkelerini yatıştırmayacaktı.

Oğuz Kaan Ve Eşi Göksel

Resim
Oğuz Kaan'ın Eşi Göksel Bir gün gökten mavi bir ışık düşer ve bu ışık Güneş ve Aydan daha parlaktır. Oğuz içinde bir kız bulur ve bu kızdan ''Gün'' ''Ay'' ve  ''Yıl'' olarak 3 çocukları olur. Oğuz Kaan Çok güçlü ve bir o kadar bilindik atanın adı Oğuz Kaan. Ay Kağan’ın oğlu olup yukarıda belirttiğim gibi iki ayrı kadından Gün, Ay, Yıldız ile Gök, Dağ ve Deniz adlı üçer oğlu olmuştur. Bu çocukların ilk üçü batıya yayılmış olup Bozoklar, doğuya giden diğerleri Üçoklar olarak adlandırılmıştır. 

Kurt Adamlar Gerçek Mi?

Resim
1-Kurt Adam Nasıl Ortaya Çıktı? Yunan mitolojisinde de kurda dönüşme inancı vardır.Yunan mitolojisine göre birgün ilah Jupiter, Arkadya kıralı Lycaon’a kızarak onu kurda çevirir ve Lycaon da sonsuza dek kurt kalıp çevresini dehşete düşürür. Roma çağında ise Vergilius, Propertius, Servius ve Petronius, kurt adamlarla ilgili öyküler yazmışlardır. Petronius, ”Satyricon” adlı yapıtında tüm ayrıntılarıyla klasik bir kurt adam öyküsü anlatmaktadır.Ortaçağ’ın karanlık Avrupası’nda kurt adam, büyücü, vampir ya da cadı olduğu ileri sürülerek birçok masum insan yakılarak öldürüldü. Aslında bu insanlar cadı, vampir gibi şeytani bir yaratık değillerdi. Olaylar incelendiğinde öldürülen kişilerin akıl hastası ya da fizik özürlü olduğu anlaşılmaktadır. 2-Fiziki Özellikleri: Aslında bu olayı herkes biliyor o yüzden kısaca anlatayım. Kurt adamlar adından analşolıt gibi hem kurt hemde insan yani istediği zaman kurt istediği zaman insan oluyor. Ama tamamen kurt değil sadece kurda benzer özel